Dresden: een bezoek meer dan waard - Reisverslag uit Dresden, Duitsland van Wopke en Marijke Bekema - WaarBenJij.nu Dresden: een bezoek meer dan waard - Reisverslag uit Dresden, Duitsland van Wopke en Marijke Bekema - WaarBenJij.nu

Dresden: een bezoek meer dan waard

Door: Marijke

Blijf op de hoogte en volg Wopke en Marijke

09 Juli 2015 | Duitsland, Dresden

Hier een tweede poging, ging net iets mis, volgens ons

Hallo mede reizigers,

Nu het hier koud en grijs is en de regen op het dak klettert (lijkt wel herfst) hebben we mooi de tijd om weer eens wat te sturen van onze avonturen. Ja, ik zou het ook nog op rijm kunnen zetten...
We hebben het idee dat wij tijdens onze vakantie ongeveer hetzelfde weer hadden als in Nederland, kort geleden die hittegolf en nu ook herfstig daar.

Vanaf zondag staan wij op een camping in een buitenwijk van Dresden, het centrum is goed te bereiken per fiets. Wij hebben deze vakantie onze fietsen niet voor niets meegenomen.
Dresden is een schitterende stad, als je er in de buurt komt, zeker bezoeken!

Meerdere mensen hadden wat aan de tip van Geerke om de letters te kunnen vergroten. Ida kwam met nog een tweede tip: De control toets indrukken en het wieltje van je muis naar voren draaien, en terug draaien om te verkleinen. Zo leren wij ook nog wat in onze vakantie...

Ik zag net dat het (korte) verslag van zaterdag 4 juli niet is geplaatst, geen idee hoe dat is gekomen. Dus dat zet ik er nu ook maar bij.

Het schiet al weer op naar het einde van onze reis, zondag 12 juli komen we weer thuis (is de planning). Dus jullie hebben nog maar een paar verhalen tegoed.

Zo, nu even een lekker bakkie koffie en hopelijk kunnen we er vandaag toch nog even op uit.
Hartelijke groeten uit Dresden van
Marijke en Wopke

Zaterdag 4 juli

Geen uitjes gepland vandaag, alleen een ritje naar de Lidl. Doen we gelijk na het ontbijt, want op zaterdag moet je niet te laat zijn, zeker niet voor brood. In een mum hebben we alles, ook wat extra wijn die hier de helft goedkoper is dan bij ons.
Nog een klein beetje wasgoed in de Wipp Expres, dat droogt in een wip in de zon.
Omdat er weinig mensen momenteel op internet zitten (de meeste zijn wel ergens naar toe) hebben we nu ontvangst bij de caravan, onder de luifel. Hoeft Marijke niet helemaal naar boven, met die hitte. Het kwik is opgelopen tot 38 graden, tropisch warm!
Ondanks dat we nauwelijks iets doen, beetje lezen en puzzelen, zweten we enorm. Toch maar even een klein rondje op de fiets, om een beetje door te waaien. Maar de wind lijkt meer op een soort haarföhn, je frist er niet echt van op.
Na een lekker maaltje op ons eigen terras, gaat Marijke nog wat tikken, terwijl Wopke de tent al gedeeltelijk afbreekt.

Zondag 5 juli

We breken de tent af, al is dat bij ons alleen maar een luifel. Eerst alle blaadjes en beestjes eraf vegen, die hoeven niet mee. Om 10 over 10 rijden we weg en een klein uur later komen we al aan op onze volgende camping in een buitenwijk van Dresden. Het eerste (en tevens laatste) blauwe bordje met het campingteken staat trouwens pal voor de ingang (www.camping-dresden.de)
Net als op de andere Duitse campings die wij bezochten, hebben ze ook hier een zeer lange middagpauze bij de receptie, vanaf 11 uur. Maar er is daar nog net een meisje, met een overdaad aan zwarte oogschaduw en tattoos, tikt ze met lange veelkleurige nagels onze gegevens in. We kunnen zelf een geschikte plek uitzoeken. Onder een boom (zonder plakspul, heel belangrijk) en met redelijk wat schaduw. Dat is momenteel heel belangrijk. Net als in Berlijn zijn hier geen afgepaste plekken, dus staan we lekker royaal.
Na het installeren pakken we de koffie en strijken neer in onze “achtertuin”. Vlakbij staat een bejaard Nederlands echtpaar, dat ons aanspreekt, ze maken graag een praatje met iedereen. Beste mensen, alleen is hun Drents soms minder goed te verstaan dan het gemiddelde Duits. De man houdt net als wij van cryptogrammen oplossen en geeft Marijke af en toe een opgave uit zijn Denksport bundel.
Het sanitairgebouw is hier “op de begane grond” en niet zoals op de vorige camping “op de derde etage”. Wel fijn, want het is hier smoorheet. En we doen verder niet veel meer dan regelmatig stoelen, tafel en drinken verplaatsen. Omdat we anders teveel zon krijgen, het is 38 graden! Even een stukje kuieren vanaf de camping, om te zien hoe de wegen precies lopen. We willen morgen naar het centrum van Dresden, is ca. 5 kilometer en dat gaan we eerst maar eens lopend uitproberen.
Lekker buiten gegeten in de “voortuin” en ’s avonds nog 2 potjes SkipBo met een verpletterende overwinning voor Wopke.

Maandag 6 juli

Onze laatste week al weer, we beginnen al wat af te tellen. Maar eerst staat Dresden nog op ons programma, daar willen wij 2 of 3 dagen rondkijken, dan kan je alles relaxed doen.
Het heeft vannacht geregend, het ziet er buiten grijs en wat onbetrouwbaar uit, nog maar even wachten. Na de koffie is het al flink opgeklaard en rond 11 uur lopen we richting centrum. Het is niet moeilijk te vinden en we lopen steeds op het voetpad, dat soms een gedeeld pad is met fietsers. Tegen 12 uur staan we aan de rand van het oude centrum, hoewel het woord “oud” niet helemaal klopt. Tijdens een bombardement in 1945 lag heel Dresden in puin. M

• 09 Juli 2015 - 11:18

Ida:

dit is leen het verslag van 4 juli , het andere kan ik niet vinden

• 10 Juli 2015 - 08:44

Hennie & Roel:

Hoi: weer jullie verslag gelezen hierna nog een maar heel apart dat weer echt net als bij ons
    Gelukkig kunnen we er niks aan doen
    In jou verslag leerde ik ook weer wat met de Ctrl knop gelijk uitgeprobeerd en weer wat geleerd
    verder weer een leuke weergave van verslag kun je Wopke nog een beetje onder de duim houden ?
    (grapje) hoor wens je nog fijne dagen toe samen !

groet uit Ede (parel van de Veluwe) Hennie & Roel